blauwe headerbalk

Pelletkachels

Pelletkachel
Een pelletkachel verwarmt de woonkamer of je hele huis. De kachel brandt op houtpellets: dat zijn geperste houtkorrels. Een pelletkachel is een milieuvriendelijke kachel, zeker ten opzichte van bestaande open haarden en houtkachels. De CO2-uitstoot van een pelletkachel is lager dan die van een hr-ketel op gas.

Een pelletkachel verwarmt één ruimte. Een pelletkachel-cv is aangesloten op je radiatoren, zodat u het hele huis kan verwarmen. Voor warm water in de douche en keuken heeft u meestal nog een ander toestel nodig, bijvoorbeeld hr-ketel. U kunt ook kiezen voor een biomassaketel.

Pelletkachel en duurzaamheid
Vergeleken met bestaande houtkachels zijn pelletkachels veel zuiniger met energie. Bij pelletkachels wordt zo’n 90 procent van de energie nuttig gebruikt. Bij een houtkachel is dat 60 tot 80 procent, bij een open haard 10 procent.

Verwarming met houtpellets geeft minder uitstoot van CO2 dan verwarming op aardgas. Het merendeel van de houtpellets die in Nederland te koop zijn, komen uit Nederland of West-Europa en worden gemaakt van snoeihout of zaagsel van houtverwerkende bedrijven.

Voor meer informatie kunt u ook terecht op de site milieucentraal.nl.

PD Installatie Techniek kan u vrijblijvend advies op maat geven en maakt de installatie voor u in orde. Daarbij werkt PD Installatietechniek samen met het bedrijf Biomassatechniek Van Munster uit Heerde. Biomassatechniek Van Munster heeft namelijk talloze soorten pelletkachels in verschillende designs.

Houtkachels

Ook is het mogelijk uw cv-installatie aan te sluiten op uw houtkachel. Dit bespaart energieverbruik en daarmee stookkosten.

PD Installatie Techniek kan u ook hierover vrijblijvend advies en op maat geven en maakt de installatie voor u in orde. Ook voor de houtkachels werkt PD Installatie Techniek samen met het bedrijf Biomassatechniek Van Munster uit Heerde. Biomassatechniek Van Munster heeft namelijk talloze soorten houtkachels in verschillende designs.