blauwe headerbalk

Zonne-energie

Behalve zonnepanelen zijn er meer toepassingen om zonlicht en warmte om te zetten in duurzame energie in huis. Zonneboilers bijvoorbeeld. U kunt ook gewoon slim gebruik maken van zonlicht tijdens de (ver)bouw van uw woning.

In Nederland schijnt de zon voldoende om zonneboilers en zonnepanelen te laten werken. Zonne-energie is oneindig beschikbaar. Bij gebruik van zonne-energie komen er ook nauwelijks milieubelastende stoffen vrij, zoals CO2. Daarom is zonne-energie duurzaam.

Stroom opwekken met zonlicht gebeurt met blauwe zonnepanelen op het dak. Kraanwater opwarmen met zonnewarmte, vindt plaats met een zonneboiler en zwarte zonnecollectoren op het dak. Een zonneboilercombi verwarmt naast kraanwater ook je woning.

Zonne-energie en milieu
Bij het opwekken van stroom in een centrale, en het verbranden van gas voor verwarming en warm water in huis, komt CO2 vrij. Die CO2 zorgt voor klimaatverandering. Zonnepanelen en zonneboilers stoten tijdens het gebruik geen CO2 uit. Wel komt er CO2 vrij bij de productie, omdat daarbij fossiele brandstoffen worden gebruikt. Maar deze uitstoot wordt ruimschoots goedgemaakt tijdens het gebruik. Bij zonnepanelen is de productie-uitstoot bijvoorbeeld na 3 jaar al goedgemaakt, daarna leveren ze alleen nog maar milieuwinst op. Daarmee is zonne-energie duurzaam.

Wilt u meer informatie, neem dan vrijblijvend contact met PD Installatie Techniek op!

Ook kunt u meer informatie vinden op milieucentraal.nl