blauwe headerbalk

Gaskachels

Hoe werkt een gaskachel?
Een gaskachel is, zoals de naam al zegt, een kleine kachel die op gas werkt. Vooral aan het eind van de jaren 60 kon je in veel huiskamers een gaskachel vinden. Een gaskachel is meestal geen onderdeel van een CV-installatie, maar staat op zichzelf. Vooral in Mediterrane landen, waar vaak geen groot verwarmingssysteem nodig is, komen gaskachels nog altijd voor. Tegenwoordig zijn er ook veel moderne gaskachels, die bijvoorbeeld op een open haard lijken of beter bij uw interieur passen. Gaskachels zijn meestal nog wel op het aardgasnet aangesloten, al bestaan er nog gashaarden die op flessengas werken.

Waarom een gaskachel voor uw huis?

U kunt verschillende redenen hebben om een gaskachel aan te schaffen.

Ten eerste kan een stijlvolle gaskachel heel wat aan uw interieur toevoegen. Veel mensen vinden een open haard erg gezellig staan in een huis en vinden dit sfeervol. Een echte open haard laten aanleggen is echter veel gedoe. Wanneer er nog geen schoorsteen (of een dergelijk systeem) is zal deze gemaakt moeten worden. Bovendien is een open haard niet heel goed voor de daadwerkelijke verwarming. De perfecte oplossing hiervoor is de gaskachel! Deze biedt namelijk zowel het sfeervolle van een open haard als de daadwerkelijke verwarming. Zo heeft u een geweldige combinatie tussen sfeer en nut.

Ten tweede kan een losstaande gaskachel handig zijn voor bijvoorbeeld in de tuin of wanneer de centrale verwarming niet goed werkt. Een los gaskacheltje kan dan een handige uitkomst zijn. Deze staat namelijk niet aangesloten op het gasnetwerk en kan dus altijd gebruikt worden, mits u uiteraard gasflessen heeft.

Ook voor installatie van een gaskachel kunt u bij PD Installatie Techniek terecht. Heeft u vragen hierover of wilt u meer weten, neem vrijblijvend contact met ons op!