blauwe headerbalk

Radiatoren

Radiatoren in alle soorten en maten
Centrale verwarming mag tegenwoordig gezien worden en hoeft niet langer verborgen te worden achter gordijnen of banken. Designradiatoren zorgen immers niet alleen voor warmte in huis, maar zijn ook een mooie aanvulling op uw interieur. De mogelijkheden zijn eindeloos: van klassiek naar modern en van robuust tot minimalistisch.

Advies
PD Installatie Techniek komt graag bij u thuis langs om uw wensen en de mogelijkheden voor uw situatie te bespreken. PD Installatie Techniek berekent exact hoeveel radiatoren er nodig zijn voor een aangenaam binnenklimaat en kan u tevens meer vertellen over de nieuwste trends en verschillende modellen. Zo bent u altijd verzekerd van optimaal wooncomfort.

Welke radiator past bij u?
Radiatoren zijn verkrijgbaar in talloze kleuren, maten, afmetingen en designs. Het meest voorkomende type is de paneelradiator, deze heeft een vlakke voorplaat en zorgt voor een snelle warmte-afgifte. Daarnaast kan er ook gekozen worden voor een ledenradiator voor een robuuste, authentieke uitstraling. Deze radiator is uitstekend geschikt voor hoge ruimtes waar veel warmte nodig is. Wanneer er geen aansluiting is voor warm water, is een elektrische radiator een handige oplossing. Elektrische radiatoren worden vaak toegepast als bijverwarming in bijvoorbeeld de badkamer of recreatiewoning. Voor wie veel waarde hecht aan een mooie vormgeving, is de designradiator een uitkomst. Verkrijgbaar in bijzondere vormen en materialen: een ware eyecatcher voor ieder interieur.

Installatie
PD Installatie Techniek werkt graag samen met de bedrijven Henrad en Jaga. Voor meer Informatie verwijzen wij u graag naar onderstaande sites.

Meer weten over radiatoren of een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Convectoren

Convectoren voor aangenaam warmtecomfort
Convectoren zijn net als radiatoren verkrijgbaar in vele designs, kleuren en maten. Het enige verschil is de werking. In tegenstelling tot een radiator produceert een convector geen stralingswarmte maar convectiewarmte. Dit zorgt voor een gelijkmatige verwarming van de woning. Is de ruimte beperkt, dan is een convectorput echt een uitkomst.

Werking convector
Een convector zuigt koude lucht aan en warmt die op. De warme lucht stijgt, koelt af en daalt vervolgens weer waarna het proces zich herhaalt. Het voordeel hiervan is dat de omgeving gelijkmatiger wordt opgewarmd dan bij stralingswarmte. Ook zijn de temperatuurverschillen in de ruimte minder groot en is er geen sprake van eventueel verbrandingsgevaar door de lagere aanraaktemperatuur. Bovendien werkt een convector ook nog eens energiezuiniger.

Convectorput
Op plaatsen waar geen wandruimte beschikbaar is voor een radiator en waar vloerverwarming niet mogelijk is of onvoldoende capaciteit biedt, biedt een convectorput uitkomst. Deze wordt ingebouwd in de vloer waardoor er geen ruimte verloren gaat. Convectorputten schermen de kou bij het raam volledig af en verspreiden convectiewarmte in de ruimte. Dé oplossing voor puien met glas tot aan de vloer. Behaaglijke warmte in combinatie met een onbelemmerd uitzicht. De convectorputten zijn te leveren met roosters in verschillende houtsoorten en diverse kleuren aluminium.

Installatie
Of het nu gaat om de installatie van een staande convector of convectorput, PD Installatie Techniek staat garant voor een perfecte installatie. Meer weten over convectoren of een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op.

Ook bij de installatie van convectoren werkt PD Installatie Techniek graag samen met de bedrijven Henrad en Jaga.