blauwe headerbalk

Stadsverwarming

Wat is stadsverwarming?
Ongeveer een half miljoen Nederlandse huishoudens krijgen warmte via stad- of blokverwarming. Dit zijn manieren om je huis te verwarmen of om warm water te krijgen zonder het gebruik van gas. Heb je stadsverwarming, dan heb je geen eigen cv-ketel. Je krijgt warm water en warmte in huis via een netwerk van waterleidingen. Het warme water van de stadsverwarming ontstaat door restwarmte van bijvoorbeeld elektriciteitscentrales.


Een variant op stadsverwarming is blokverwarming. Daarbij wordt een heel huizencomplex voorzien van warmte via een collectieve ketel. Ook zakelijke klanten kunnen aangesloten zijn op stadsverwarming.

Voor meer informatie, kijkt u ook eens op: Energiewereld.nl

Waarom PD Installatie Techniek en Standsverwarming?
Veel mensen welke aangesloten zijn op een variant van stadsverwarming weten niet dat er ook andere mogelijkheden zijn. Stadsverwarming staat er namelijk om bekend 10 tot 15 % duurder in gebruik te zijn dan bijvoorbeeld gas. Zonde natuurlijk!

PD Installatie Techniek kan met u meedenken in goedkopere oplossingen! Denk bijvoorbeeld bij het aanleggen van Zonnepannelen met Zonneboiler of pelletkachels, op deze manier zouden uw kosten aanzienlijk verminderd kunnen worden.

Wilt u meer weten over goedkopere oplossingen in combinatie met stadsverwarming? PD Installatie Techniek berekent graag voor u uit wat voordeliger is en kan met u meedenken over meerdere opties.